Erasmus Rabatten och ESNcard

Erasmus-rabatten är ett sätt att hjälpa utbytesstuderande och -praktikanter att resa under utbytesperioden.

Förmånerna

• Förmånerna omfattar 15 % rabatt på åtta internationella enkelresor (fyra tur och retur-resor)
  • 20 kg bagage

*Men om du vill utnyttja din ESN-rabatt måste du boka din flygning minst 28 dagar före avgångsdatumet. Kontakta ESNcard-teamet på info@esncard.org för mer information.

Hur man gör ett anspråk

• Skaffa ett ESNcard om du inte redan har gjort det.
• Ditt medlemskort (ESNcard) kan skaffas från ett av mer än 500 ESN-ställen i 40 europeiska länder.
• Registrera dig på ESNcard.org och aktivera dina förmåner genom att lägga till ditt ESNcard-nummer (under streckkoden) i din profil. Erbjudandet gäller endast för flygningar som bokas via Ryanairs särskilt avsedda bokningsplattform.

Undantag

Erasmus Partnership offer does not apply to the following:
  • Flygningar från. den 16 juni till den. 31 augusti.
  • Inrikesflygningar.
  • Biljettpristyperna Regular, Plus, Flexi Plus och Family Plus
  • Anslutningsflyg.
  • Flygningar med tredje parter.

Avgifterna anges i Ryanairs villkor eller Ryanairs övriga tilläggstjänster.
Det är inte möjligt att utnyttja rabatten via mobilapparna (iOS, Android)

ESNcard-frågor

Varför tar valideringen av ESNcard så lång tid?
ESNcard-valideringen är inte aktiv ännu, så därför kan behandlingen dröja lite.
Tar valideringen mer än 48 timmar och det enda meddelande du får säger att dessa uppgifter kommer att valideras av ESN och att du ska kontrollera widgeten under registreringsformuläret. Säger den ”Du har åtta rabatter kvar” har ditt ESNcard redan validerats och du kan nu börja använda din Ryanair-rabatt. Ser du inte detta meddelande, ta bort dina ESNcard-uppgifter från registreringsformuläret och skicka det igen. Se till att den information som du skickar är korrekt (dvs. att den överensstämmer med uppgifterna i användarkontot för ditt ESNcard.

Varför står det ”används redan” om mitt ESNcard-nummer?

Har du fått detta meddelande har ditt ESNcard-nummer med största sannolikhet tilldelats ett annat Ryanair-konto. Försök använda en annan e-postadress när du loggar in eller logga in på plattformen med Facebook.

Underlättas Ryanairs valideringsprocess om jag avslutar mitt konto på ESNcard.org och skapar ett nytt?

Nej, det gör den inte. Ditt ESNcard-nummer har tilldelats till den e-postadress som du använde när du registrerade kortet. Avslutar du kontot kommer du inte att kunna skapa ett nytt konto med samma ESNcard-nummer eller logga in på det tidigare kontot. Det innebär att det kommer att bli omöjligt att slutföra Ryanairs valideringsformulär.

Varför avvisar systemet mina ESNcard-uppgifter?

Kontrollera följande delar av dina uppgifter MYCKET noggrant:

1. Har du någonsin registrerat dig på ESNcard.org på egen hand? Om du inte har gjort det ska du skapa ett konto på ESNcard.org/register.

2.  Har du lagt till ditt ESNcard-nummer i din användarprofil på ESNcard.org? Om inte ska du göra det. Även för resten av de uppgifter som begärs (telefonnummer är inte obligatoriskt).

3. Finns det eventuella stavfel eller onödiga mellanslag i ditt förnamn och/eller efternamn i din användarprofil på ESNcard.org eller i ditt myRyanair-valideringsavsnitt?

4. Har du delat upp ditt för- och efternamn på samma sätt i profilerna på både ESNcard.org och myRyanair?

5. Har du angett samma födelsedatum på båda plattformarna?

6. Är du säker på att du har angett namnet på ditt HEM-universitet (det som du kommer från) på myRyanair, dvs. inte namnet på ditt VÄRD-universitet (där du studerar under utbytet)? Välj samma HEM-universitet på båda plattformarna.