Inställda avgångar

Vad händer om min avgång ställs in?

Vi ber om ursäkt för besvär som orsakas av inställda avgångar och vi gör vårt bästa för att minimera sådana störningars inverkan.

Om din avgång blir inställd har du två alternativ att välja mellan. Du kan antingen ansöka om återbetalning eller ändra den inställda avgången utan avgift.

Hur blir jag underrättad om en inställd avgång?

Om din avgång har ställts in informerar vi dig så snart som möjligt via e-post och/eller sms till den e-postadress och/eller det telefonnummer du angav vid bokningstillfället.

Du kan också få mer information om inställda avgångar på vår webbplats.

Fullständig återbetalning

Om du vill ansöka om fullständig återbetalning för en inställd avgång kan du klicka på länken nedan för att logga in på ditt myRyanair-konto och följa dessa steg för återbetalning.

Återbetalningar behandlas inom 5 arbetsdagar, till samma betalningssätt som användes vid den ursprungliga bokningen.

Ändra din inställda avgång

Det enklaste sättet att ändra din inställda avgång (med förbehåll för lediga sittplatser) är att göra det online.

Klicka på länken nedan för att gå till ditt myRyanair-konto och ändra din avgång utan kostnad.

Regler för ändrad resplan

Andra flygningar

Vi kommer först att försöka boka om dig på nästa tillgängliga avgång på samma rutt. Om det inte finns några tillgängliga avgångar samma eller nästa dag kommer vi att bedöma flygningar från/till andra flygplatser i samma land. Om vi inte kan boka om dig på en annan flygning samma eller nästa dag kommer vi att granska andra transportalternativ.

Alternativ Transport

I syfte att hjälpa dig att nå din slutliga destination kommer vi att granska jämförbara transportalternativ. Dessa alternativ omfattar men är inte begränsade till tåg, buss, flyg och biluthyrning. Om du måste använda ett jämförbart transportalternativ kan det hända att vi rekommenderar att du bokar om flygningar på egen hand och sedan skickar in dina kvitton till vår kundtjänstavdelning för att få ersättning. Du måste dock kontakta oss innan du arrangerar annan transport, så att vi kan försöka ta hand om dig först.

Viktig information om ombokning

När du bokar om till en ny Ryanair-flygning kan du checka in via vår app och spara boardingkortet i din mobil eller via vår webbplats och skriva ut ditt boardingkort.
Om du inte har tillgång till något av dessa alternativ kan vi utfärda boardingkortet på nytt vid incheckningsdisken.
Om din nya flygning avgår nästa dag och du behöver hotellövernattning kan personalen vid biljettdisken på flygplatsen hjälpa dig. Du får kostnadsfri telefonkredit som gäller 24 timmar och ytterligare anvisningar skickas till din e-postadress.

För mer information om rättigheter Enligt EU-261

Vad händer med de andra produkterna som jag har köpt?

Det kan hända att du måste göra ändringar om din avgång har ställts in och du har beställt andra produkter via Ryanair (t.ex. hyrbil, marktransport, parkering osv.). Kontakta leverantörerna direkt (se kontaktuppgifterna nedan).
Om det inte är möjligt att ändra produkter som du har köpt kan du eventuellt göra ett anspråk via ditt reseförsäkringsbolag. Detta påverkar inte dina rättigheter enligt Montréal-konventionen av 1999. Se artikel 14 i våra allmänna transportvillkor om du behöver mer information.

Leverantörers kontaktlista