Tillåtna artiklar

Drones & andra accepterade föremål

• Drönare/Quadrocopters drivs av litiumbatterier. Föremål som drivs av litiumbatterier for medföras i kabinen om batteriet inte överstiger 160 wattimmar. Om batteriet överstiger 160wh kommer föremålet inte att godtas för transport.
    • En självuppblåsande flytväst med två koldioxidbehållare (plus två i reserv) får medföras i handbagaget eller det incheckade bagaget.
    • En lavinräddningsutrustning med en kväve-/luftcylinder kan ingå antingen i handbagage eller incheckat bagage.
    • Fallskärmar av alla slag, fritids- eller sporttyp eller skärmflygsutrustning (kallas även för "canopy") kan godtas som incheckat bagage eller handbagage så länge de inte överskrider maxvärdena för storlek och vikt. Sådana här paket kan innehålla en hjälp- eller nödfallskärm och en barometrisk mekanisk självutlösande aktiveringsanordning. Sådana tillbehör går bra att checka in. Fallskärmspaketet får inte innehålla pyroteknik eller rökbehållare, eftersom dessa inte godtas för transport på våra flyg.

Transport av Människoaska

Människoaska får transporteras som handbagage, och får medföras utöver det enda tillåtna handbagaget under förutsättning att kopior av dödsattesten och kremeringsbeviset kan uppvisas. Du måste se till att askan är säkert förvarad i en lämplig behållare med skruvlock där den skyddas mot åverkan.