Familjesittplatser

Allt du behöver veta om familjesittplatser

Det kan vara stressigt att flyga med spädbarn och små barn, men vi på Ryanair strävar efter att göra resan stressfri. Vi har introducerat familjesittplatser och dessa förklaras nedan.

Familjesittplatspolicy

Det är obligatoriskt för barn under tolv års ålder (exkl. spädbarn) att sitta bredvid en vuxen som de reser tillsammans med. I syfte att minimera kostnader medger Ryanair en kostnadsfri allokerad sittplats för högst fyra barn per vuxen som köper en sittplats. Det kommer inte att vara obligatoriskt för några andra vuxna eller tonåringar på bokningen att reservera sittplats, men de kan välja att göra det.

Priser

En avgift för reserverad plats, från 4,00 EUR, gäller för vuxna. Dessa platser är tillgängliga att väljas i raderna 18-33. Platser i raderna 18-33 är gratis för upp till 4 barn per vuxen. Platser som ingår i policyn är markerade med ”Ingår” på platskartan i bokningsflödet.

Förutom att minska kostnaderna, inkluderar andra fördelar att låta vuxna välja var deras barn ska sitta. Detta möjliggör också för vuxna att checka in på sin flygning upp till 60 dagar före avresa.

Om en vuxen väljer en plats utanför de radnummer som nämns ovanför när det finns platser i dessa rader tillgängliga så måste de betala prisskillnaden. På samma sätt, om en plats väljs för ett barn utanför dessa rader, kommer de att debiteras hela priset för dessa platser

Vad händer om platser i raderna 18-33 inte är tillgängliga att väljas för alla i bokningen?

Om det, på grund av stor efterfrågan, inte finns platser tillgängliga i raderna 18-33 för alla i bokningen kommer ytterligare rader 11-15 att öppnas. Vuxna kommer att debiteras samma platsavgift och upp till 4 barn får fortfarande sina platser gratis i dessa rader.

Jag behöver ändra min flygning och de sittplatser jag valde är inte lediga på min nya flygning.

Om du väljer att ändra din flygning och de sittplatser du valde för den ursprungliga flygningen inte är lediga på den nya flygningen måste du betala mellanskillnaden om de nya sittplatserna är dyrare.

Om de nya sittplatserna är billigare får du inte tillbaka mellanskillnaden.

Vad händer om det inte finns några lediga sittplatser bredvid varandra på min flygning?

Om det skulle inträffa att det inte finns några lediga sittplatser bredvid varandra på din flygning måste du acceptera att ni inte sitter tillsammans för att kunna fortsätta bokningen eller välja en annan flygning.

Sittplatsinformation för spädbarn