Allt du behöver veta om bokning av särskild assistans

Begära särskild assistans

Vi rekommenderar att du begär dessa tjänster när du bokar din flygresa, men du kan förhandsboka dem på Ryanairs webbplats fram till 48 timmar före den planerade avgångstiden.

Därefter och fram till 12 timmar före den planerade avgångstiden måste passagerare kontakta vårt team för särskild assistans (med förbehåll för öppettider). Om du inte informerar oss 48 timmar i förväg kan det hända att den begärda assistansen inte är tillgänglig, vilket kan påverka dina resplaner.

Flygplatsen tillhandahåller den förhandsbeställda särskilda assistansen under förutsättning att passageraren infinner sig vid disken för särskild assistans senast två timmar före avgångstiden.

Vilka typer av särskild assistans är tillgängliga på flygplatsen?

Det finns ett antal olika typer av särskild assistans som kan bokas i förväg online eller genom att kontakta vårt team för särskild assistans. Nedan följer en översikt som kan hjälpa dig att välja rätt typ av assistans:

• Passageraren behöver assistans (avgång och ankomst) genom flygplatsen till gaten – välj alternativet WCHR
  • Passageraren behöver assistans (avgång och ankomst) genom flygplatsen och lyft på/av sätet – välj alternativet WCHC
  • Passageraren behöver assistans (avgång och ankomst) genom flygplatsen och i flygplanstrappan – välj alternativet WCHS
  • Blind/synskadad passagerare som behöver en följeslagare (avgång och ankomst) genom flygplatsen till sittplatsen ombord samt separata säkerhetsanvisningar från kabinpersonalen – välj alternativet BLND
  • Passagerare som reser med en ledar-/servicehund och behöver en följeslagare (avgång och ankomst) genom flygplatsen till sittplatsen ombord och separata säkerhetsanvisningar från kabinpersonalen – välj alternativet BDGR
  • Passageraren är blind eller synskadad, men behöver ingen hjälp (reser ensam eller med sällskap) – välj alternativet BLDP
  • Passagerare med funktionsvariation som klarar sig själv och kan förstå och reagera på säkerhetsanvisningarna, men behöver assistans (avgång och ankomst) genom flygplatsen till gaten (avgång och ankomst) – välj alternativet DPNA
  • Passageraren är helt döv och behöver separata säkerhetsanvisningar ombord – välj alternativet DEAF
  • Passageraren reser med en ledar-/servicehund utan behov av särskild assistans – välj alternativet PETC
  • En passagerare behöver syrgas under flygningen måste förhandsboka och betala för tjänsten minst sju dagar före resan genom att kontakta vårt team för särskild assistans – välj alternativet OXYG

Särskild hjälp frågor

Behöver du kontakta oss med ett brådskande ärende? Vi är här för att hjälpa till!

+44 1279358588 Engelsktalande - Samtalet kostar lokalsamtalstaxa.
Samtal från mobiltelefoner och andra nätverk kan kosta mer.
Vänligen notera att alla samtal kan komma att spelas in av tränings- eller kvalitetsskäl. Inspelade samtal sparas i minst 90 dagar.

The above phone lines are open:
Mån - Fre, 09:00 - 19:00 CET
Lör, 09:00 - 18:00 CET
Sön, 10:00 - 18:00 CET