Försenade avgångar

Vad händer om mitt flyg är försenat?

Vi förstår besväret med flygförseningar och vi kommer att göra vårt bästa för att minimera effekterna av dessa störningar.

Efter en tvåtimmars försening kommer du att erbjudas alternativet att lägga om rutten med assistans från flygplatsens eller kontaktcentrets personal. Om din flygning är försenad fem timmar eller mer kommer du att erbjudas alternativet att lägga om rutten eller begära en återbetalning.

Du kan fortfarande välja att resa på ditt flyg. Om du vill göra det måste du titta på skärmarna för att se de senaste uppdateringarna.

Var hittar jag information om flygförseningar?

Om din avgång har försenats mer än två timmar skickar vi ett e-postmeddelande till den adress som angavs vid bokningen, med information om dina alternativ.

Du kan också kontrollera flygstatus online genom att gå till vår sida med flyginformation i realtid eller genom att titta på flygplatsens skärmar.

Fullständig återbetalning

Vi kommer att tillhandahålla fullständig återbetalning för outnyttjade flygningar på din bokning.

Om du väljer ett annat transportalternativ, dvs. hyrbil, tåg, färja osv., täcks dessa inte av EU-261 och därför måste du lämna in ersättningsanspråk till ditt reseförsäkringsbolag.

Ombokning/försening till nästa dag

Om du vill boka om till nästa tillgängliga flygning till din slutliga destination eller om din flygning har försenats till nästa dag betalar vi följande omkostnader.
  • Måltider och förfriskningar i rimlig relation till väntetiden,
  • Två telefonsamtal, faxmeddelanden eller e-postmeddelanden,;
  • Rimlig logi på hotell om en eller flera nätters vistelse blir nödvändigt,
  • Rimlig transport mellan flygplatsen och övernattningsplatsen (hotell eller annan).
  • Kunder som vill lämna in ett ersättningsanspråk för resor/transport/förfriskning eller begära ersättning för störningar enligt EU-261 efter att en inställd avgång eller försenad ankomst med mer än tre timmar kan klicka nedan för att gå till vårt online-formulär för ersättningsanspråk

Ombokning till ett senare datum

Vi kan också boka om dig på en flygning till din slutliga destination i framtiden på ett datum som passar dig.

För mer information om rättigheter enligt EU-261

Vad händer med andra produkter som jag har köpt?

Det kan hända att du måste göra ändringar om din avgång har försenats och du har beställt andra produkter via Ryanair (t.ex. hyrbil, marktransport, parkering osv.). Kontakta leverantörerna direkt (se kontaktlistan nedan). Om det inte är möjligt att ändra produkter som du har köpt kan du eventuellt göra ett anspråk via ditt reseförsäkringsbolag. Detta påverkar inte dina rättigheter enligt Montréal-konventionen av 1999. Se artikel 14 i våra allmänna transportvillkor om du behöver mer information.