Viktig information om incheckning

Tider för incheckning

Alla kunder kan checka in online utan avgift upp till två timmar före den planerade avgångstiden. Våra incheckningstider varierar beroende på om du köper en sittplats eller ej.

Incheckning från 60 dagar före avgången

I syfte att skapa bekvämlighet och sinnesfrid kan kunder checka in för båda avgångarna 60 dagar i förväg genom att köpa en sittplats eller en Flexi Plus-biljett.  Både utresan och hemresan måste ligga inom 60 dagar efter avgången  Kunder kan välja var de vill sitta och välja att sitta tillsammans om de re ser i en grupp.

Incheckning från 24 timmar före avgången

Om du väljer att inte köpa en sittplats kommer du att kunna checka in 48 timmar före varje avgång för bokningar gjorda innan 28 januari 2021 och 24 timmar för bokningar från och med 28 januari 2021, varvid du kommer att få en slumpmässigt allokerad sittplats (utan kostnad).

Det är viktigt att komma ihåg att både utresan och hemresan måste ligga inom den tidsram som specificeras ovan för att berättiga till en fri, slumpvis allokerad sittplats. Du har alltid möjlighet att köpa en sittplats för att checka in vid en annan tid än vad som anges ovan.

Steg-för-steg guide hur man checkar in

Välj versionen för iOS eller Android nedan för att hämta vår fantastiska och kostnadsfria app.

Play Store   Apple Store

Det är väldigt enkelt och bekvämt att checka in, både på vår webbplats och i Ryanair-appen. Se till att du har den e-postadress du använde vid bokningstillfället, ditt bokningsnummer och dina resehandlingar till hands!

Hur man checkar in

1. Börja genom att klicka på CHECKA INoch ange sedan numren i dina ID-handlingar i de relevanta fälten.
  2. Du kan lägga till uppgifterna från dina resehandlingar i ditt myRyanair-konto för att snabba upp incheckningen.
  3. Som nästa steg ska du kontrollera eventuella tilläggstjänster och gå vidare till ditt boardingkort.
  4. Rulla ned förbi flyginformationen och klicka på VISA BOARDINGKORT.

5.  Klicka på SKRIV UTså visas en PDF-version av boardingkortet som du kan spara och skriva ut.

Checkar in

Incheckningsprocedur för bokningar hos online-resebyråer

Det kan hända att du inte kan checka in online när du köpte din flygning via en extern webbplats, t.ex. en online-resebyrå, som inte har godkänts av oss för användning av vår webbplats eller app för att erbjuda våra flygningar till försäljning, och som gör det i strid mot användningsvillkoren för vår webbplats (inklusive mobilappen och alla webbsidor och/eller data som passerar genom webbdomänen ryanair.com).  För säkerhets- och trygghetsändamål kan Ryanair kräva att incheckningsprocessen genomförs av passagerare som har bokat personligen via en online-resebyrå för att säkerställa att alla passagerare är informerade om och har bekräftat efterlevnad av nödvändiga flygsäkerhets- och folkhälsoprotokoll.  Incheckning erbjuds utan avgift på flygplatsen för passagerare som har bokat via en online-resebyrå och därför inte kan checka in online.

Avgifter för incheckning på flygplatsen

Du kan checka in på flygplatsen, men avgifter tillkommer. Kunder som inte har checkat in online måste betala en avgift för incheckning på flygplatsen som är 55 €/£ (för flygningar från Spanien, 30 €/£) per passagerare. Om du har checkat in, men inte har skrivit ut boardingkortet måste du betala en avgift för att utfärda boardingkortet på nytt som är 20 €/£ per passagerare.
Du behöver veta mer om resedokumentation?

Information om resehandlingar ‎