Nettbasert verifisering

Hva er verifisering?
Hvis du bestilte ved hjelp av et nettbasert reisebyrå (OTA), har du sannsynligvis ikke fått noen mulighet til å kommunisere direkte med Ryanair under bestillingen, siden OTA-er ofte bruker roboter til å fullføre bestillingsprosessen. Verifiseringsprosessen gjør det mulig for oss å sikre at en passasjer har mottatt viktig informasjon fra Ryanair og har personlig fullført innsjekkingen.

Hvorfor må jeg verifisere?
For å overholde offentlige helse-, sikkerhets- og sikkerhetsforskrifter, må vi sørge for at en passasjer personlig har fullført innsjekkingsprosessen. Kunder kan fullføre verifiseringsprosessen på nett mot en liten avgift, eller vise frem verifiseringen ved flyplassens innsjekkingsskranke på reisedagen minst 120 minutter før avreise. Vær oppmerksom på at i sommermånedene er flyplassene våre travlere enn vanlig, og køene ved innsjekkingsskranken kan bli lengre.

Hvordan bruker jeg nettbasert verifisiering?
Hvis du velger å fullføre verifiseringen på nett, kan du gjøre dette ved å klikke på koblingen i e-posten som ble sendt til e-postadressen du brukte til å fullføre bestillingen, eller ved å gå inn på bestillingen din på Ryanair.com eller i Ryanair-appen. For å fullføre prosessen må du bruke en enhet med et forovervendt kamera og ha pass eller nasjonalt identitetskort tilgjengelig. Ansiktsgjenkjenningsteknologien vil deretter matche passet ditt eller det nasjonale identitetskortet ditt til et bilde som er tatt i sanntid. Hvis verifiseringen er vellykket, vil du bli bedt om å endre e-postadressen på bestillingen for å sikre at Ryanair kan kontakte deg med viktig informasjon relatert til bestillingen din.

Hvordan tar jeg et godt bilde?
For å ta et godt bilde må du sørge for at lysforholdene er tilstrekkelige, unngå andre mennesker i bildet og se rett frem.

Hva er gebyret for verifisering på nett, og kan det refunderes?
Verifisering på nett er tilgjengelig mot et gebyr på €0,35 per bestilling. Dette gebyret er for å dekke avgiften for det nettbaserte verifiseringsverktøyet. Ryanair drar ikke kommersiell nytte av denne transaksjonen. Hvis du ønsker å få tilbake denne kostnaden, anbefaler vi at du kontakter reisebyrået på nett for å dekke kostnaden for dette nødvendige sikkerhetskravet.

Hvor lang tid tar det å fullføre?
Nettbasert verifisering kan fullføres på minutter.

Hvilke dokumenter trenger jeg for å fullføre prosessen?
Et gyldig pass eller et nasjonalt identitetskort.

Må jeg gjenta denne prosessen for fremtidige bestillinger?
Hvis du bruker en verifisert kilde (Ryanair.com eller Ryanair-appen) for fremtidige bestillinger, vil du ikke bli bedt om å fullføre denne prosessen igjen. Vi oppfordrer alle våre kunder til å bestille på plattformer som har Ryanairs Verifikasjonsmerkemceclip1.png

Hvem kan jeg kontakte hvis jeg trenger støtte i forbindelse med verifikasjonsprosessen?
Ta kontakt med kundesenteret vårt hvis du har spørsmål om verifikasjonsprosessen.

Jeg innså ikke at jeg bestilte gjennom et nettbasert reisebyrå (OTA), hvordan kan jeg forhindre at dette skjer igjen?
OTA-er bruker ofte programvare for skjermskraping (inkludert roboter) til å kopiere innholdet på flyselskapsnettsteder for visning på sitt eget nettsted, noe som gjør det vanskelig for kunder å se om de bestiller på det legitime nettstedet til Ryanair.com. Dessverre er det for øyeblikket ingen tekniske hjelpemidler flyselskaper kan bruke til å blokkere skjermskrapingsaktiviteter. Vi har imidlertid introdusert Ryanairs Verifikasjonsmerkemceclip1.png, en hake som fungerer som en enkel identifikator for kunder for å garantere at de bestiller direkte hos Ryanair. Hvis du ikke ser dette merket under bestillingsprosessen, er du sannsynligvis på nettsiden til en OTA.