Reserverte sitteplasser

Med reservert sitteplass kan du velge å kjøpe et sete når du bestiller på nett! Via Mine bookingen-delen eller ved innsjekking på nett.

Velg et sete

Du vil se muligheten til å velge og kjøpe et sete når du foretar en bestilling på nett eller alternativt gjennom Mine bookinger-delen eller under innsjekking på nett.

For å legge til et sete fra din aktive reise:

1. Velg Reserver sete og velg sete fra setekartet. Det valgte setet vil markeres og prisen vises.
  2. Hvis du er fornøyd med valget ditt, klikk på bekreft og fortsett.

Reserver sete på nett

Når du velger setet ditt, må du huske at vinduet har seter 11F og 12F ikke har et vindu.
Vi forbeholder oss retten til å når som helst endre tildeling av seter, av driftsmessige eller sikkerhetsmessige årsaker.

Setebegrensninger

Vi forbeholder oss retten til å endre tildeling av seter når som helst, av driftsmessige eller sikkerhetsmessige årsaker.
Av sikkerhetsgrunner må du ved å sitte i et nødutgangssete (rad 1, 16 og 17):

• 16 år eller eldre
  • Være villig og i stand til å hjelpe til i nødstilfeller
  • ikke reise med spedbarn (i tillegg til dette inkluderes radene 15 og 18)
  • Ikke være en stor kunde som krever en setebelteforlenger
  • ikke ha bestilt et ekstra sete (komfort eller ekstra bagasje)
  • Krever ikke flyplassassistanse av noe slag
  • Av sikkerhetsgrunner kan maksimalt 2 spedbarn sitte i hvilken som helst rad (én på hver side av midtgangen).

Setedimensjoner

• Setebredden mellom setearmlenene er 43,2 cm eller 17 tommer
  • Setedybden er 58 cm eller 22,8 tommer
  • Setehøyden er 69 cm eller 27,2 tommer
  • Seteavstand (avstand fra baksiden av setet til brettet foran) 76,2 cm eller 30 tommer
  • Benplass i rad 1 A B C og 2 D, E, F er 101,6 cm (40 tommer)
  • Benplass i nødutgangsseter (rad 16/17) er 40 tommer (101,6 cm)
  • Høyden fra gulvet til det overliggende kontrollpanelet er 64 tommer (162 cm)

Priser

Kunder kan velge å kjøpe sitt foretrukne sete på nettet fra bestillingstidspunktet inntil 2 timer før hver bestilte flyvningen.
Det finnes 3 typer reserverte sitteplasser tilgjengelig for kjøp på nett:

• Seter med ekstra benplass fra €/£ 14,00 – Rad 1, 2 (D, E, F) og 16-17 per flyvning.
  • Frontseter fra €/£ 7,00 - rad 2 (A, B, C)-5 per flyvning.
  • Standardseter fra €/£ 3,00 – rad 6-15 og 18-33 per flyvning.

Gebyrer for reserverte seter kan ikke refunderes, med mindre annet følger av artikkel 4.2, 10.2, 10.3 og 10.4

Familiesete

Å fly med spedbarn og små barn kan være stressende, men her hos Ryanair har vi som mål å gjøre opplevelsen stressfri.
Klikk nedenfor for å lære mer om våre retningslinjer for familieseter.

Finn ut det ut her

Tidsrammer for innsjekking

For bekvemmelighet og sinnsro kan kunder sjekke inn for flyvninger 60 dager før begge avgangsflyvninger ved å kjøpe et sete eller hvis de har en Flexi Plus-billett. Både utgående og returflyvninger må være innen 60 dager før avgang. Kunder kan velge hvor de vil sitte og velge å sitte sammen hvis de reiser med en gruppe.

Hvis du velger å ikke kjøpe et sete, vil du kunne sjekke inn 48 timer før hver avgangsflyvning for bestillinger gjort før 28. januar 2021, og 24 timer før bestillinger gjort fra og med 28. januar 2021, og du vil bli tildelt et sete tilfeldig (vederlagsfritt).