Belangrijk informatie voor inchecken

Tijdschema Inchecken

Alle passagiers kunnen gratis online inchecken, tot 2 uur voor de geplande vertrektijd.
Onze inchecktijden variëren afhankelijk van de aanschaf van een stoel.

Inchecken vanaf 60 dagen voor vertrek vlucht

Voor gemak en gemoedsrust kunnen passagiers inchecken voor vluchten vanaf 60 dagen voor beide vertrekkende vluchten door een stoel te kopen of met een Flexi Plus-ticket.  Zowel uitgaande als retourvluchten dienen binnen 60 dagen na vertrek plaats te vinden.  Passagiers kunnen kiezen waar ze willen zitten en ervoor kiezen om samen te zitten als ze met een groep reizen.

Inchecken vanaf 24 uur voor vertrek vlucht

Als je ervoor kiest geen stoel te kopen kun je vanaf 48 uur voor elke vlucht inchecken bij boekingen vóór 28 januari 2021, en 24 uur voor de vertrektijd bij boekingen vanaf 28 januari 2021 en wordt een stoel willekeurig aan je toegewezen (gratis).

Het is belangrijk om te onthouden dat zowel de uitgaande als de retourvlucht dient te gebeuren binnen bovenstaande periodes om in aanmerking te komen voor een gratis, willekeurige zitplaatstoewijzing. Je hebt altijd de mogelijkheid een stoel aan te schaffen om zo buiten deze periodes in te checken.

Zie bovenstaande video voor onze stap-voor-stap incheckgids.

Om onze fantastische en gratis app te gebruiken, kies je de iOS iPhone of Google Play Android versies hieronder.

Play Store   Apple Store

Inchecken is heel eenvoudig op zowel onze website als de Ryanair-app.
Zorg ervoor dat u uw e-mailadres gebruikt dat is gebruikt tijdens het boeken, uw reserveringsnummer en
uw reisdocumenten klaar!

Hoe inchecken

1. Klik om te beginnen op CHECK-IN gevolgd door het invoeren van je ID-documentnummers in de betreffende velden.
  2. Je kunt jouw reisdocumentdetails toevoegen in jouw myRyanair-account om het inchecken te versnellen.
  3. Vervolgens controleer je incheckextra’s en ga je naar je instapkaart. Scroll omlaag langs de vluchtinformatie en klik op BEKIJK INSTAPKAART.
  4. Selecteer AFDRUKKEN en er verschijnt een PDF-versie van de instapkaart die je kunt opslaan en afdrukken.

Inchecken

Incheckprocedure voor OTA-boekingen

Je kunt mogelijk niet online inchecken wanneer je je vlucht hebt gekocht via een externe tussenpersoon, zoals een online reisagent (OTA) die niet door ons is geautoriseerd om onze website of app te gebruiken om onze vluchten te koop aan te bieden, en die dit doet in strijd met de Gebruiksvoorwaarden van onze website (inclusief de mobiele app en elke webpagina en/of gegevens die via het webdomein gaan op ryanair.com).  Om veiligheidsredenen kan Ryanair eisen dat het incheckproces wordt voltooid door passagiers die persoonlijk via een OTA hebben geboekt, om ervoor te zorgen dat alle passagiers op de hoogte zijn van de vereiste veiligheids-, beveiligings- en volksgezondheidsprotocollen en deze hebben bevestigd.  Inchecken op de luchthaven voor passagiers die via een OTA hebben geboekt en daarom niet online kunnen inchecken, wordt gratis aangeboden.

Incheckvergoeding luchthaven

Inchecken op de luchthaven is mogelijk maar er gelden kosten voor. Passagiers die niet online hebben ingecheckt moeten een incheckvergoeding betalen op de luchthaven, die £/€ 55 per passagier is. Als je hebt ingecheckt maar nog niet jouw instapkaart hebt afgedrukt, moet je een vergoeding voor heruitgifte van de instapkaart betalen, die £/€ 20 per passagier is.

Meer weten over reisdocumenten?

Vereisten voor paspoorten en visa