EU-forordning 261: Passagerrettigheder

EU-forordning 261: Oplysninger om flyafbrydelser

I det uheldige tilfælde af en flyforsinkelse eller flyannullering gør vi vores bedste for at minimere indvirkningen af disse omstændigheder. Se nedenfor for flere oplysninger om dine behandlingsrettigheder, samt instruktioner om, hvordan du gør krav på rejseudgifter og godtgørelse.

EU-forordning 261: Behandlingsrettigheder

Hvis du har oplevet en flyforsinkelse eller -annullering, og du vælger at blive omdirigeret så hurtigt som muligt, kan du være berettiget til følgende:

• Måltider og forfriskninger, der er rimelige i forhold til ventetiden
  • To telefonopkald eller e-mails
  • Rimelig hotelindkvartering, hvor der er behov for et ophold på en eller flere nætter
  • Transport, der er rimelig mellem lufthavnen og indkvarteringsstedet (hotel eller andet).

*Bemærk, at ovenstående behandlingsrettigheder ikke gælder, hvis du vælger at blive omdirigeret på et senere tidspunkt, når det passer dig, eller hvis du vælger at få en refusion.

Oplysninger om EU-forordning 261

Passagerrettigheder

EU-forordning 261 er almindelige regler om kompensation og assistance af passagerer i tilfælde af nægtet ombordstigning, aflysninger af flyafgange eller lange forsinkede flyafgange.

EU-forordning 261

EU-forordning 261 påvirker passagerer, der rejser fra/ankommer til EU og EØS.

Pengemæssig kompensation bestemmes af følgende afstande mellem afgangs-/ankomstlufthavne:

• 250 € for alle flyvninger på 1.500 km eller mindre; eller
  • 400 € for alle flyvninger inden for EU på mere end 1.500 km og for alle andre flyvninger mellem 1.500 km og 3.500 km; eller
  • 600 € for alle ikke-interne EU-flyvninger på mere end 3.500 km.

Ansøgning om kompensation

Kunder, der ønsker at indsende udgifter til rejser/transport/forfriskninger eller et kompensationskrav efter en aflysning eller forsinkelse af en flyafgang over 3 timer ved ankomst, kan klikke nedenfor for at få adgang til EU-forordning 261-kravsformularen.
Vi bestræber os på at behandle dit erstatningskrav inden for 10 dage.

Ansøg om kompensation

Kompensation vil ikke blive betalt af følgende årsager:

Hvis flyforsinkelsen eller -aflysningen er uden for Ryanairs kontrol (ekstraordinære omstændigheder, som ikke kunne have været undgået af alle rimelige foranstaltninger). Hvis du blev underrettet om en aflysning af en flyafgang mere end 14 dage før din planlagte afrejsedato. Hvis dit fly var forsinket og ankommer til sin endelige destination med en forsinkelse på mindre end 3 timer.

Vær opmærksom på "kravjægere"

Ryanair opfordrer kunder med gyldige kompensationskrav i forhold til EU-forordning 261 til at indsende deres krav direkte til Ryanair og undgå "kravjæger"-firmaer, som kan fratrække over 40 % af et krav på 250 € i form af gebyrer. Kunder med gyldige erstatningskrav, som anmoder direkte fra Ryanair, vil modtage 100 % af deres berettigelse til kompensation i forhold til EU-forordning 261 uden disse overdrevne gebyrer fra "kravjægere". Kunder kan indsende erstatningskrav til Ryanair via vores brugervenlige kompensationsformular.

Kompensationsformular