Sådan anmoder du om Special Assistance-tjenester og tilgængelige typer

Anmodning om særlig assistance

Vi anbefaler, at du anmoder om disse tjenester, når du booker din flyafgang, men du kan booke dem på Ryanairs websted op til 48 timer før det planlagte afgangstidspunkt.

Efter dette tidspunkt og op til 12 timer før planlagt flyafgang skal passagerer kontakte vores telefonlinje for særlig assistance (med forbehold for åbningstider).

Hvis du ikke giver 48 timers varsel, er den nødvendige assistance muligvis ikke tilgængelig, og dine rejseplaner kan blive afbrudt.

For at en lufthavn kan yde forudbestilt særlig assistance, skal passagerer henvende sig til lufthavnens skranke for særlig assistance 2 timer før deres flyafgang.

Hvilke typer særlig assistance er tilgængelige i lufthavnen?

Der er en række forskellige typer særlig assistance i lufthavnen, som kan reserveres på forhånd online eller ved at kontakte vores team for særlig assistance. Se venligst en oversigt nedenfor, som kan hjælpe dig med at vælge det korrekte assistanceniveau:

• Passageren har brug for hjælp (afgang og ankomst) på vej gennem lufthavnen til gaten – vælg mulighed WCHR
  • Passageren har brug for hjælp (afgang og ankomst) på vej gennem lufthavnen og skal løftes på/af flysædet – vælg mulighed WCHC
  • Passageren har brug for hjælp (afgang og ankomst) på vej gennem lufthavnen og op/ned af flytrapperne – vælg mulighed WCHS
  • Blind/synshæmmet passager, som har brug for en ledsager (afgang og ankomst) på vej gennem lufthavnen til flysædet samt en separat sikkerhedsvejledning fra kabinepersonalet – vælg mulighed BLND
  • Passager med fører-/hjælpehund, som har brug for en ledsager (afgang og ankomst) på vej gennem lufthavnen til flysædet samt en separat sikkerhedsvejledning fra kabinepersonalet – vælg mulighed BDGR
  • Passageren er blind eller synshæmmet, men har ikke brug for hjælp (rejser alene eller med en ledsager) – vælg mulighed BLDP
  • Selvstændig passager med udviklingshæmning, som kan forstå og svare på sikkerhedsanvisninger, som har brug for hjælp (afgang og ankomst) på vej gennem lufthavnen til gaten – vælg mulighed DPNA
  • Passageren er døv og har brug for en separat sikkerhedsvejledning om bord på flyet – vælg mulighed DEAF
  • Passageren rejser med fører-/hjælpehund – ingen særlig assistance behøves – vælg mulighed PETC
  • Passagerer, som har brug for oxygenterapi under flyveturen, skal forudbestille og betale for denne tjeneste mindst 7 dage inden afrejsen ved at kontakte Ryanairs telefonlinje for særlig assistance – vælg mulighed OXYG