El-kørestole og mobilitetsscootere

Kunder må rejse med deres egen elektriske kørestol/mobilitetsscooter.

Tilføjelse af mobilitetsudstyr

For at tilføje udstyr, mens du reserverer din flyrejse online, skal du vælge, at du rejser med elektrisk kørestol/scooter, og du vil modtage en e-mail med en anmodning om oplysninger om din mobilitetsenhed.
Du kan også tilføje udstyr via nedenstående onlineformular eller ved at kontakte vores team for særlig assistance.

Formular for elektrisk mobilitetsenhed

Påkrævede oplysninger

Du skal underrette os på forhånd med følgende oplysninger:

• model
  • vægt
  • batteritype
  • størrelsesdimensioner, herunder kørestolens laveste sammenklappede højde

Bedste tips

På grund af pladsbegrænsninger kan vi kun acceptere to elektriske kørestole eller mobilitetsscootere pr. fly, så vi anbefaler, at du tilføjer udstyr på bookingtidspunktet.
Passagerer bedes medbringe betjeningsinstruktionerne til lufthavnen. El-kørestolen/el-scooteren skal overholde følgende for at blive accepteret til transport:

Mål/vægtbegrænsninger

• Kørestolens mål ved sammenklapning må ikke overstige 81 cm (højde), 119 cm (bredde) og 119 cm (dybde).
  • Kørestole/el-scootere, der vejer mere end 150 kg, kræver forudgående tilladelse og accepteres ikke til transport uden dette

Batterier

• Batteriet skal være isoleret, og udsatte terminaler skal være beskyttet mod kortslutning for at beskytte kørestolen/el-scooteren mod utilsigtet aktivering. Fjern venligst nøglen, deaktiver ved hjælp af joysticket eller deaktiver ved hjælp af en isolationsafbryder eller knapper eller anden isoleringsmekanisme (f.eks. Anderson Connector eller Airsafe-stik).
  • Vi accepterer kun tør/gel-batterier eller lithium-ion-batterier (kørestolsbatterier) (lithium-ion-batterier må ikke overstige 300 watt) for en enhed, der drives af to batterier, og hvert batteri må ikke overstige 160 wh.
  • Kunder kan maksimalt medbringe to ekstra litium-ion-batterier i håndbagagen, og disse skal beskyttes individuelt for at forhindre kortslutninger. Batteriterminaler skal enten være tilbagetrukket eller pakket for at forhindre kontakt med metalgenstande, herunder terminaler på andre batterier.

Yderligere oplysninger

• Denne 32 kg vægtgrænse for enkelte elementer gælder ikke for mobilitetsudstyr.
  • Det er ikke tilladt at medbringe kørestole i flyets kabine, og der må ikke medbringes segways.

Forsikringsdækning

Vi anbefaler, at der købes rejseforsikringsdækning for deres mobilitetshjælpemidlerm fordi et flyselskabs ansvar er begrænset til (1.288 SDR, ca. 1.600 €) under Montrealkonventionen 1999. Kunder kan afgive en særlig værdideklaration for deres mobilitetsudstyr via vores særlige værdideklaration, som øger ansvaret til (2.262 SDR, ca. 2.600 €). Ryanair forbeholder sig retten til at pålægge et gebyr, hvor der afgives særlige erklæringer.

Særlig erklæringsformular